Képek, Receptek, stb. egyhelyen

Nem tudod mit főznél, vagy esetleg vágysz valamilyen sütire?? Akkor itt a helyed!!

Mézes krémes

mezes-kremes.jpg

hozzávalók 12 főre 

mézes lapokhoz

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 ek olvasztott zsír
  • 4 ek olvasztott méz
  • 1 egész tojás (villával felverve)
  • 4 ek tej

töltelékhez

  • 1/2 l tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárga
  • 20 dkg sárgabarack lekvár

csokoládémázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj

elkészítés 

A tészta készítése:

  1. A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, aprénként lehet bele picit tenni.
  2. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük maragrinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (Sötét zsemleszínűre kell sütni, vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.)

Töltelék készítése:

  1. A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral és tojássárgával habosra kevert margarint.

Összeállítás:

  1. A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral.
  2. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat.)


Csokis-kávés piskótatekercs


csokis-kaves_piskotatekercs.jpg

hozzávalók 6 főre 

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • citromlé

 
A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárga
  • 1 ek kakaópor
  • 2 kk instant kávé
  • 1 ek rum
  • fél dl tejszín
  • 1 csapott ek liszt

elkészítés 

A tészta készítése:

  1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  3. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  4. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  5. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  6. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  7. Lassú tűzön megsütjük.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  9. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  10. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  11. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük. 

 
A krém készítése:

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  3. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  4. Hozzáadjuk a rumot.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 30
Heti: 69
Havi: 138
Össz.: 12 936

Látogatottság növelés
Oldal: Sütik 0
Képek, Receptek, stb. egyhelyen - © 2008 - 2024 - katamlapja.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »